sâmbătă 22 iunie 2024

‘Mare atenţie când votăm, pe vorbe ne pricepem toţi. Se poate termina urât’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, s-a arătat îngrijorat joi de anumite tipuri de mesaje care circulă în spaţiul public, asemănătoare celor care au produs Brexitul, lozinci care de-a lungul vremii „au provocat dezastre”.

Romaşcanu a atras atenția că urmează un an important, cu alegeri, atât interne cât și externe, și i-a îndemnat pe alegători să pună în cumpănă votul pe care îl vor acorda.

„Constatăm, din păcate, că anumite tipuri de mesaje prind rădăcini în conştiinţele oamenilor. (…) Îi rog pe toţi oamenii să se gândească de trei ori înainte să facă cel mai important lucru din viaţa democratică, anume să voteze.

Nu mergeţi după promisiuni deşarte, după lozinci, pentru că, dacă ne uităm în istorie, toate aceste lucruri nu că au avut un eşec la final, ci au provocat dezastre”, a declarat Lucian Romaşcanu la o conferință de presă susținută la Buzău, potrivit Agerpres.

El a opinat că unele mesaje propagate în spaţiul public sunt de un anumit tip, asemănătoare celor care au determinat Brexitul.

„Este vorba de mesaje care tind foarte mult spre o zonă naţionalistă, care speculează o nemulţumire a populaţiei – ‘domnule e rău… facem tribunale ale poporului, ieşim din UE…’ Să fim foarte atenţi… Am vorbit cu cetăţeni britanici, au votat Brexittul din răzbunare pe clasa politică, sperând să nu se întâmple, şi a doua zi când s-a întâmplat nu ştiau ce să mai facă. „Domnule, nu am crezut că iese!”. Ba da, te-ai dus cu un vot. La fel este şi aici. Mare atenţie când votăm pentru că pe vorbe ne pricepem toţi. E un pericol mare acesta pe care îl vedem şi prin sondaje.  În general orice chestie care merge pe vorbe şi nu pe fapte se termină urât”, a subliniat Romaşcanu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro