vineri 14 iunie 2024

Marea Britanie vrea să revină în Uniunea Europeană

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Proteste de amploare au avut loc în centrul Londrei. Mii de protestatari au cerut ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană, informează PA Media/dpa.

Participanţi din întreaga Mare Britanie au călătorit ore întregi pentru a ajunge la traseul între Park Lane şi Piaţa Parlamentului, conform Agerpres.ro.

Pe pancarte se putea citi:”Brexit-ul nu va funcţiona niciodată”, „Pentru facturi mai mici, #reintrăm în UE”.

Nikki Ajibade, o profesoară de 60 de ani din Warwickshire crede că situaţia în care se află ţara acum este o consecinţă directă a referendumului din 2016,”care se presupune că a fost un referendum consultativ”.

„Nu a fost o super-majoritate, 52%/şi 48% nu este ceva cu care să răstorni complet întreaga ţară. Uitaţi-vă unde suntem după şase ani. Aşa că credem cu tărie că trebuie să obţinem un guvern raţional, alegeri generale acum, pentru că ăştia se ceartă ca şobolanii într-un sac”.

Profesoara a fost întrebată și despre posibilitatea ca Boris Johnson să redevină prim-ministru.

„Dacă se gândesc că Boris Johnson este răspunsul, nu au înţeles întrebarea, haide că este pur şi simplu ridicol. Este o insultă la adresa naţiunii. Este o adevărată insultă la adresa poporului britanic simpla menţionare a numelui său drept posibil candidat. Nu sunt îngrijorată de revenirea lui Boris Johnson. Nu sunt îngrijorată. Cred că ar fi absolut genial, pentru că atunci el ar fi ultimul cui în sicriul conservatorilor. Este o ruşine naţională, o glumă internaţională, în asta ne-au transformat”.

Pe politicienii care au votat în favoarea părăsirii UE, precum Boris Johnson, Priti Patel şi Nigel Farage mulțimea i-a huiduit îndelung.

Oliver Jackson din Dorset, un muncitor la un antrepozit, în vârstă de 26 de ani crede că cel mai important este ca politicienii să-i asculte pe cei care doresc să intre în UE.

„Trebuie să ne facem auzită vocea. Şi, mai ales, în tot acest haos, nu putem lăsa ca acest lucru să fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este reintegrarea, cel puţin în piaţa unică şi apoi în UE. Brexit-ul a fost moartea lentă care a secat de sânge Regatul Unit ani de zile”, a spus tânarul.

Manifestanţii au scandat „Afară cu conservatorii” şi au huiduit când s-a luat în calcul posibilitatea ca Boris Johnson să devină din nou prim-ministru.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro