Rețetă antiCovid la Ploiești: o ciorbă și statul pe bancă

Rețetă antiCovid la Ploiești: o ciorbă și statul pe bancă

E jale la Spitalul Județean Ploiești. Unei femei diagnosticate cu Covid-19 I s-a dat o ciorbă și a fost trimisă pe bancă, în curtea spitalului, la 35 de grade Celsius.

”Ar fi avut mai multe şanse să se facă bine dacă o ţineam acasă, dar avea nevoie de oxigen”, spun rudele femeii, potrivit Adevărul.

Din 29 iulie, când a primit confirmara de Covid-19, până pe 31 iulie, femeia a fost internată, dar nu I s-ar fi administrat niciun tratament.

”Au băgat-o la izolator şi timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, în condiţiile în care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astăzi au scos-o afară pe bancă, în faţa spitalului, la 35 de grade, în starea gravă în care se află. I-au dat o ciorbă acolo, în caserolă, în condiţiile în care ea nu de mâncare are nevoie, ci de oxigen, că nu mai poate să respire. Stă şi aşteaptă o ambulanţă care să o ducă la secţia de plămâni. De mai bine de o oră stă acolo, în căldura asta”, a declarat pentru ”Adevărul” ginerele femeii.

După cum se poate vedea în imagini, femeia are lipit pe mână un bilet pe care este scris numele ei pentru a fi identificată în caz că starea ei de sănătate se va înrăutăţi.

Totodată, ginerele acesteia spune că nu i-a căutat nimeni de la DSP pentru a le transmite să rămână în izolare.

”Am aflat noi după ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitivă şi pe noi nu ne-a anunţat nimeni, în condiţiile în care stăm în aceeaşi casă, iar soţia ea are simptome. E răguşită şi tuşeşte. Suntem cinci care locuim împreună.”, explică acesta.

Comentează pe FACEBOOK