sâmbătă 13 aprilie 2024

Oficial: Multe decese COVID, raportate la pacienți care mor din altă cauză

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan admite suspiciunile potrivit cărora bilanțul deceselor de COVID-19 nu este tocmai real. În sensul că, majoritatea celor care au murit aveau multiple comorbidități.

Așa cum arată și statistica INSP, decedații de COVID-19 sufereau de boli cronice grave. Astfel, nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

Sunt raportate multe decese la pacienţi care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, şi 80 la sută sunt pacienţi care au comorbidităţi, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal… Fenomenul morţii este un fenomen complex din punct de vedere medical.   E o întreagă ştiinţă care se ocupă de chestia asta, se numeşte tanatologie. În momentul trecerii în nefiinţă sau, mă rog, la instalarea suferinţei terminale, pacientul dezvoltă multiple complicaţii – se infectează, îşi pierde imunitatea şi până la urmă, într-o epidemie de covid, ia şi covid. Dar el moare de insuficienţă cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 şi ceva de ani, şi aşa mai departe. Incidenţa acestor pacienţi este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut – dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulţi pacienţi despre care nu putem spune că au murit din cauza infecţiei cu Covid”, a declarat dr. Horaţiu Moldovan, luni seara, la Antena 3.

cest lucru a fpcut diferența și între Germania și alte state europene. Berlinul a raportat cu numai decesele cauzate exclusiv de Covid-19, spune Moldovan.

Totodată, el a precizat că medicamentele care se folosesc acum în tratarea covid au o eficienţă discutabilă. Adică, nu exdistă un tratament precis.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro