duminică 19 mai 2024

Plângere la DNA și ANI pe numele lui Cătălin Cîrstoiu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Plângere la DNA și ANI înregistrată pe numele lui Cătălin Cîrstoiu. Deputatul USR Emanuel Ungureanu este cel care a depus denunțul. Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) este acuzat, între altele de abuz în serviciu.

Plângere la DNA împotriva lui Cătălin Cîrstoiu

 

Potrivit unui comunicat al USR, deputatul Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA pe numele lui Cătălin Cîrstoiu,  acuzând „abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și înșelăciune”.

Parlamentarul USR a depus și o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la posibile situații de incompatibilitate și conflict de interese. 

„Medicul Cîrstoiu este capul unei reţele de tip mafiot care direcţionează, de ani de zile, pacienţii de la stat la privat şi îi jecmăneşte. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când şi-a numit soţia şefă de secţie, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014. Cîrstoiu a minţit şi când a spus că nu a făcut consultaţii la clinicile private unde erau acţionari el, mama, soţia şi soacra, veniturile obţinute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declaraţia de avere din iunie 2020. Sper ca DNA şi DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracţiuni, comise cu repetiţie. Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituţii ale statului şi nu s-a luat niciun fel de măsuri.”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, conform comunicatului de presă al partidului, potrivit Adevarul.
Este vorba de activitatea derulată de acesta la clinica familiei simultan cu deţinerea funcţiei de conducere la SUUB, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei în vigoare.
Cătălin Cîrstoiu a făcut obiectul mai multor investigații jurnalistice ale Hotnews, care au scos la iveală probleme de integritate ale lui Cîrstoiu.  

Cum se apără Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu s-a apărat de acuzaţiile aduse de Corpul de Control al premierului. Acesta susține că respectiva clinică privată face numai „formare profesională de medici specialişti şi rezidenţi”. Or, după cum reiese dintr-un răspuns oficial al Colegiului Medicilor din România, clinica privată nu este furnizor nici de formare profesională, nici de educaţie medicală continuă, ceea ce conturează infracţiunea de înşelăciune, potrivit news.ro.
Fapta de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane are legătură cu numirea doctorului Monica Cîrstoiu pe postul de şef de secţie în cadrul SUUB, numire făcută nu prin concurs, ci printr-un contract administrativ din februarie 2014, semnat de doctorul Cătălin Cîrstoiu. Contractul Monicăi Cîrstoiu a fost prelungit succesiv, ultimul act adiţional fiind semnat, în martie 2020, tot de soţul acesteia, la doar 4 zile de la numirea în funcţia de manager interimar. Soţia domnului Cîrstoiu a renunţat la funcţie de abia după acţiunea de verificare a Corpului de Control, mai spune sursa citată.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro