duminică 14 iulie 2024

Polițist român, filmat cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Scene șocante la Reșița. Un polițist a fost filmat în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul unui tânăr, în timp ce 2 colegi îl încătușau. Gestul este similar ccazului american ‘George Floyd’.

În imagini se poate vedea cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, acesta fiind ulterior ridicat de mai mulți agenți, trântit pe capota unei mașini și încătușat.

 

Potrivit reprezentanților Poliției, intervenția a venit după un conflict spontat izbucnit între 2 persoane implicate într-un accident rutier.

”Trebuie să precizăm că imaginile respective sunt din data de 20 mai. În imaginile respective apar polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care intervin pentru imobilizarea unei persoane. Este vorba despre un tragic accident rutier care s-a produs în data de 20 mai, în cadrul căruia a decedat un coleg al nostru. În urma accidentului au fost dirijate la fața locului mai multe echipaje, iar în timp ce se efectua intervenția, în proximitatea locului accidentului, a izbucnit un conflict spontan între niște persoane”, a declarat Alina Boeru, purtător de cuvânt IPJ Caraș Severin, potrivit Mediafax.

Șeful Poliției Române cere anchetă cu privire la modul în care polițiștii au acționat. 

Amintim că moartea bărbatului afroamerican din SUA – George Floyd – a dus la proteste de amploare. George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Moartea sa a aruncat America în aer, administrația Trump lovindu-se în ultimele zile de cel mai amplu val de proteste de la instalare. Violența acestor miscări de stradă a luat proporții incredibile, în aproape toate marile orașe străzile fiind luate cu asalt. Ura demonstranților s-a canalizat în primă fază pe poliție, autoturismele acesteia fiind efectiv vandalizate. Au urmat apoi incendierile secțiilor de poliție și agresarea oamenilor legii.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro