Polițist român, filmat cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

Polițist român, filmat cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

Scene șocante la Reșița. Un polițist a fost filmat în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul unui tânăr, în timp ce 2 colegi îl încătușau. Gestul este similar ccazului american ‘George Floyd’.

În imagini se poate vedea cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, acesta fiind ulterior ridicat de mai mulți agenți, trântit pe capota unei mașini și încătușat.

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Un polițist din Reșița îi pune piciorul pe gât unui tânărTrei polițiști îl încătușează pe tânăr, unul stă cu genunchiul pe gâtul lui.Oamenii care văd scena strigă: "Nu a făcut nimic băiatul!"Un polițist a fost filmat cum stă cu piciorul pe gatul unui tânăr, la Reșița, în timp ce alți 3 agenți încearcă să-l încătușeze pe băiat.Imagini filmate în Reșița la mijlocul lunii mai, unde poliția a intervenit la un scandal în stradă, iar unul dintre agenți stă cu piciorul pe gâtul unui tânăr pe care colegii lui încearcă să-l încotușeze, întins pe pământ.Un polițist rămâne cu tânărul încătușat, iar alți 3 polițiști sunt filmați când încearcă să îl încătușeze pe un alt tânăr aflat pe caldarâm. "Ați putea să îmi dați și mie voie să îmi aranjez și eu hainele?", sunt singurele cuvinte ale tânărului încătușat care se aud pe filmare, imaginile fiind postate de Știri pe Surse pe pagina de FacebookUn tânăr este pus la pământ și un polițist corpolent îi pune genunchiul pe gât, în timp ce un alt polițist în uniformă, alături de un bărbat în haine civile, îl încătușează. Apoi, cei trei îl ridică pe tânăr și îl lovesc de capota unei mașini care nu are semne că ar fi a Poliției.Zeci de persoane privesc ce se întâmplă, iar unii oameni le spun polițiștilor: "Nu a făcut nimic băiatul ăla! El s-o băgat să îi despartă. El s-o băgat să îi despartă, el nu o făcut nimic. De ce îl luați, el nu este vinovat, copilul ăla!"

Publicată de Bogdan Colceriu pe Miercuri, 10 iunie 2020

 

Potrivit reprezentanților Poliției, intervenția a venit după un conflict spontat izbucnit între 2 persoane implicate într-un accident rutier.

”Trebuie să precizăm că imaginile respective sunt din data de 20 mai. În imaginile respective apar polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care intervin pentru imobilizarea unei persoane. Este vorba despre un tragic accident rutier care s-a produs în data de 20 mai, în cadrul căruia a decedat un coleg al nostru. În urma accidentului au fost dirijate la fața locului mai multe echipaje, iar în timp ce se efectua intervenția, în proximitatea locului accidentului, a izbucnit un conflict spontan între niște persoane”, a declarat Alina Boeru, purtător de cuvânt IPJ Caraș Severin, potrivit Mediafax.

Șeful Poliției Române cere anchetă cu privire la modul în care polițiștii au acționat. 

Amintim că moartea bărbatului afroamerican din SUA – George Floyd – a dus la proteste de amploare. George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Moartea sa a aruncat America în aer, administrația Trump lovindu-se în ultimele zile de cel mai amplu val de proteste de la instalare. Violența acestor miscări de stradă a luat proporții incredibile, în aproape toate marile orașe străzile fiind luate cu asalt. Ura demonstranților s-a canalizat în primă fază pe poliție, autoturismele acesteia fiind efectiv vandalizate. Au urmat apoi incendierile secțiilor de poliție și agresarea oamenilor legii.

 

 

Comentează pe FACEBOOK