duminică 14 iulie 2024

Premierul britanic nu promite 2,5% din PIB pentru apărare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Înainte de a pleca la summitul NATO din Washington, premierul britanic Keir Starmer a fost întrebat miercuri dacă intenționează să își respecte promisiunea emblematică de a aloca 2,5% din PIB pentru bugetul de apărare pe durata mandatului său. Cu toate acestea, el nu a putut garanta acest lucru.

Starmer, care se va întâlni cu preşedintele american Joe Biden şi alţi lideri NATO miercuri la summitul ce marchează 75 de ani de la formarea alianţei, încearcă să determine statele membre europene să îşi mărească bugetele pentru apărare.

În săptămânile următoare, guvernul va lua o decizie importantă în ceea ce privește alocarea fondurilor pentru bugetul militar. Scopul nostru este să atingem 2,5% din PIB al Marii Britanii, dar luăm în considerare și regulile fiscale stricte care ne ghidează cheltuielile și împrumuturile. O evaluare completă va fi lansată săptămâna viitoare pentru a ne ajuta să luăm o decizie informată.

premierul
bugetul militar pentru marea britanie

Miercuri după-amiază, Starmer va avea o întâlnire cu Biden la Casa Albă, într-o perioadă în care președintele american este sub presiune și ia în considerare o nouă candidatură.

Revenirea fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, poate constitui o sursă de îngrijorare pentru alianța dintre țara noastră și SUA. Datorită criticilor și amenințărilor sale anterioare de a reduce ajutorul pentru Ucraina, este important să fim atenți la acest aspect.

Membrii europeni ai NATO trebuie să fie pregătiți să-și asume o creștere a contribuțiilor lor către alianța militară în cazul în care republicanii revin la putere și reduc angajamentul Statelor Unite. Este important să luăm măsuri preventive pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru orice eventualitate.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro