Zeci de persoane fără măști au protestat în Capitală

Zeci de persoane fără măști au protestat în Capitală

Prima zi a stării de alertă a condus și la primul protest. Circa 100 de bucureșteni au scandat, vineri, în Piața Victoriei. Fără măști, aceste persoane au sfidat regulile sanitare. Potrivit Europa Liberă, cei care au inițiat protestul sunt persoane pro-Rusia.

„Iulian Capsali, Dan Chitic și ActiveNews promovează o chemare la protest împotriva ”dictaturii” și care neagă existența coronavirusului. Protestul organizat pentru astăzi, la ora 17.00, în Piața Victoriei, cere demisiile liderilor politici și pretinde că nu există coronavirusul. Organizatorii dau ca exemplu Bulgaria, unde ieri a avut loc un protest similar organizat de un partid pro-rus”, potrivit Europa Liberă.

Iulian Capsali și Dan Chitic sunt promovați constant de site-ul Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei

Aceștia spun că sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul Orban a gestionat criza provocată de epidemia de Covid-19. De asemenea, sunt nemulțumiri legate și de încălcarea libertăților. Unii dintre protestatari afirmă și că sunt împotriva vaccinării obligatorii.

La protest a venit și fostul europarlamentar Adrian Severin, personaj acuzat de corupție. Alături de el au fost și Bogdan Stanoevici, fost șef al Circului București, și George Simion.

De asemenea, în Piața Victoriei au fost aduși și copii, care nici ei nu poartă măști.

Jandarmeria a intervenit inițial cu echipe de dialog, pentru a stopa adunarea.

„Suntem în situația de a le explica oamenilor că sănătatea lor e mai importantă pentru noi decât pentru ei. Acești oameni își riscă sănătatea”, a spus șeful jandarmeriei București.

Manifestanții au pus la boxe un cântec patriotic, iar în jurul orei 21.00 au început să meargă spre casele lor.

Comentează pe FACEBOOK