Propuneri fanteziste pentru bugetul Capitalei

Nicușor Dan a anunțat în mai multe rânduri că municipalitatea are datorii curente de 2,5 miliarde lei, șefii companiilor subordonate nu înțeleg sau chiar nu pricep. Astfel că, pentru bugetul pe anul 2021, aceștia au venit cu propuneri care mai de care mai fanteziste, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. Spre exemplu: copaci solari de 1,3 milioane lei, autobuz amfibie de 2,3 milioane lei, bănci de 15 milioane sau organizarea unui gale de excelență în valoare de 18 milioane.

Alte propuneri ‘fanteziste’ sunt: tomograf sonic inspecție arbori – 160.000 lei, hidrobiciclete – 700.000 lei; 29 milioane lei pentru biserici.

Bugetul real al Capitalei, în 2021, este de circa 4 miliarde de lei, iar Nicușor Dan a declarat clar că astfel de propuneri fanteziste nu vor fi acceptate. La acești bani se vor mai adăuga finanțările nerambursabile din fonduri europene.

”Vreau să ieşim din politica de tip „Moş Crăciun”, în care, din păcate, s-a desfăşurat până acum discuţia pe buget”, declarat Nicu;ora Dan la finele lunii trecute.

Comentează pe FACEBOOK