vineri 14 iunie 2024

PSD îi acuză pe primarii USR că și-au crescut propriile salarii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD îi acuză pe primarii USR și-au crescut propriile salarii, în detrimentul proiectelor pentru cetățeni. Potrivit social-democraților, noi date oficiale arată că aleșii USR pun pe primul loc interesul propriu și nu pe cel al cetățenilor. „Nicușor Dan, edilul Capitalei, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, Allen Coliban, edilul Brașovului, și-au mărit veniturile considerabil de la instalarea în funcție. O parte dintre ei au ajuns să câștige lunar mai mult decât Președintele României sau sunt în vizorul justiției pentru cum și-au atribuit aceste creșteri salariale.”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

 

Primarul Capitalei câștigă mai mult decât Președintele României

 

„Deși sunt întotdeauna cei care protestează împotriva creșterii salariului minim pentru români, primarii USR sunt primii care își cresc salariile, înainte de a lansa noi proiecte pentru primăriile pe care le conduc.

Documentele oficiale arată că Nicușor Dan este campionul acestor creșteri. Primarul Capitalei a ajuns să câștige în fiecare lună mai mult decât Președintele României, Klaus Iohannis.”, arată PSD.

Potrivit liderilor din partidul condus de Marcel Ciolacu, la finalul mandatului său, Gabriela Firea avea, în 2020, salariul anual de circa 181.000 de lei, iar fonduri europene atrase de circa 1 miliard euro pentru proiecte esențiale pentru bucureșteni.

„De la 181.000 de lei, la preluarea mandatului, Nicușor Dan a reușit, după trei ani, să își majoreze salariul anual la aproape 196 de mii de lei. În decembrie anul trecut, Nicușor Dan a hotărât ca din ianuarie 2024, indemnizația sa lunară să fie de 36.225 de lei brut, adică 21.150 de lei + 50% majorare pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile.Toate acestea în condițiile în care Nicușor Dan a reușit să finalizeze doar o parte dintre proiectele lăsate „la cheie” de Gabriela Firea și să atragă doar 140 mil. euro din PNRR.”, se mai arată în comunicat.

Mai mult, spun PSD-iștii, modalitatea de creștere a veniturilor primarului contravine legislației în vigoare, deoarece majorarea a fost aprobată direct de Nicușor Dan. Situația este asemănătoare și în cazurile primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand și al primarului Brașovului, Allen Coliban.

 

Sectorul 1, dosar penal, după ce Clotilde Armand a crescut salariul managerului… Clotilde Armand

 

PSD a lua-o în vizor și pe Clotile Armand. Oamenii lui Ciolacu citează date oficiale care arată că fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, avea în 2020 un salariu anual de circa 131 de mii de lei, iar Armand a ajuns la un nivel de aproape 176 de mii de lei în 2021.

„Ulterior, în 2022, Clotilde Armand s-a numit pe sine manager într-un proiect cu fonduri europene și a mai adăugat la venituri 18.720 de lei. În acest punct, a intervenit Agenția Națională pentru Integritate, la recomandarea căreia procurorii au deschis dosar penal, în care actualul primar al Sectorului 1 are calitatea de „urmărit” în cazul proiectului cu numele „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”.”, mai scrie în comunicatul PSD.

 

Coliban și-a dat bonus pentru pierderea fondurilor europene destinate brașovenilor

 

Allen Coliban, primarul Brașovului, a primit în 2020 de la fostul edil, George Scripcaru, proiecte cu finanțare UE în valoare de 328 de milioane de lei la preluarea mandatului.

În 4 ani de administrație USR, Primăria Brașov a pierdut 60% din banii europeni, din cauză nefinalizării proiectelor, spune PSD.

„Sub mandatul lui Coliban, Primăria Brașov a atras 137 de milioane de lei și a pierdut 191 de milioane de lei, în ultimii 4 ani.

În ciuda rezultatelor negative pentru cetățeni, Coliban și-a urcat propriul salariu, care a atins aproape 165 de mii de lei în 2022, față de cei aproape 158.000 de lei la preluarea mandatului.”, mai scriu social-democrații. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro