Scapă România de MCV? Planul lui Cîțu

Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea MCV, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

„Este un angajament politic al acestei coaliţii şi vom face demersuri prioritare pentru a finaliza Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi, bineînţeles, este vorba despre legislaţia din domeniul Justiţiei. Acest memorandum arată clar un calendar din partea Guvernului, împreună cu Parlamentul, cu coaliţia din Parlament, pentru a rezolva această problemă. (…) Este un lucru foarte important, acest Guvern şi-a asumat şi această coaliţie de guvernare şi-a asumat rezolvarea MCV-ului în baza recomandărilor. Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a afirmat că „MCV a devenit un fel de Fata Morgana, vorbim despre ea, dar măsurile sunt foarte limitate”. El a adăugat că prin memorandumul adoptat de Guvern este obiectivul de a desfiinţa Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, cât şi repararea legilor justiţiei pentru ca ele să fie trimise în Parlament până la finalul lunii aprilie, unde să fie discutate în procedură de urgenţă.

 Potrivit surselor G4Media.ro, experții Comisiei Europene vor evalua, via videoconferință, reformele din justiție în perioada 25 – 26 ianuarie în cadrul MCV.

Comentează pe FACEBOOK