vineri 14 iunie 2024

Sondaj: Gabriela Firea, în premieră înaintea lui Nicușor Dan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, ar câștiga alegerile locale cu 30%, dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, conform unui sondaj Avangarde. Este primul sondaj în care candidata PSD este pe primul loc în opțiunile de vot pentru Primăria Capitalei, la un procent de Nicușor Dan.

 

Sondaj Avangarde: Gabriela Firea, în premieră înaintea lui Nicușor Dan, cu un procent

 

 

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, ierarhia ar arăta astfel:

  1. Gabriela Firea (PSD) – 30%
  2. Nicușor Dan (susținut de Dreapta Unită) – 29%
  3. Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 17%
  4. Sebastian Burduja (PNL) – 13%
  5. Mihai Enache (AUR) – 10%
  6. Diana Șoșoacă (SOS) – 1
Foto Avandarde

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 7-11 mai, pe un eșantion de 1.150 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/-2,9%, transmite B1 TV.

 

George Tuță este primul în cursa pentru Primăria Sectorului 1

 

Aceeași cercetare sociologică îl dă pe liberalul George Tuță, candidatul comun al PNL și PSD, în fruntea cursei pentru Primăria Sectorului 1, cu un scor de 34%.

Primarul în exercițiu, Clotilde Armand (USR), are un scor de 32%, în timp ce Liviu Negoiță (PUSL) are 15%, Ramona Ioana Bruynseels (AUR) – 12%, Daniel Tudorache (independent) – 4%.

 

 

Sondaj Sociopol: Nicuşor Dan 37%, Gabriela Firea 22%, Piedone 22%

 

Sondajul Avangarde diferă mult față de cel realizat de Sociopol, realizat în Capitală, între 24 și 26 aprilie. Sociopol arata că Nicușor Dan are un avans de 15% față de principalii săi contracandidați, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea. Mai exact, 37% dintre responsanți au spus că l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce 22% răspund că ar vota cu Cristian Popescu Piedone. Tot 22% ar vota cu Gabriela Firea.

“Sondajul e o poză de moment. După cum știți am făcut și eu un sondaj și cumva converg datelepe care noi le-am strâns acolo. E clar că Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea împart același bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD, cu stânga. În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut și cu discuțiile pe care voluntarii noștri le au cu oamenii în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”., a spus Nicușor Dan, potrivit B1.ro

În ceea ce privește scenariul unei retrageri din cursa electorală a lui Piedone sau a Gabrielei Firea, Nicușor Dan a mai spus că foarte importantă va fi mobilizarea alegătorilor.

“În oricare din variante, e foarte importantă informarea oamenilor de ce s-a întâmplat în acești trei ani și jumătate și foarte, foarte importantă mobilizarea. Sunt bazine de oameni relativ egale, PSD, anti-PSD, și cei care vin mai mulți la vot vor avea câștig de cauză”.

CITITI SI – Cine va conduce Capitala. Răsturnare de situație în sondaje

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro