joi 28 septembrie 2023

Soțul șefei DIICOT a fost condamnat. Iohannis anunță repercusiuni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Soțul șefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare, în dosarul Carpatica.

Dan Hosu a fost găsit vinovat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Dan Hosu a fost achitat pentru dare de mită și trafic de influența.

El trebuie să plătească și 10.000 de lei cheltuieli judiciare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că, în cazul condamnării soțului șefei DIICOT, nu va aștepta ”să miște alții rotițele”.

”Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă. Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat cere revocarea Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT în cazul unei eventuale condamnări a soțului acesteia.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro