Spor de praf la Avocatul Poporului

Angajați din ministere, primării, prefecturi, Senat și Camera Deputaților primesc, lunar, sute sau chiar mii de lei sporuri pentru că ar munci în condiții periculoase, grele și vătămătoare. Nu sunt nici mineri și nu lucrează nici în furnale, ci în fața calculatorului.

Spre exemplu, din bani publici, angajați ai Avocatului Poporului primesc spor de praf. De asemenea, angajații Renatei Weber mai primesc și alte sume consistente sub pretextul că își obosesc ochii în fața computerului, arată NewsWeek.

Director: spor de condiții vătămătoare 2.500 lei/lună; salariul lunar – 18.300 lei 

Șef-serviciu: spor de condiții vătămătoare 1.600 lei; salariul lunar – 13.500 lei   

Auditor: spor de condiții vătămăgtoare 1.500 lei   , salariul lunar – 12.000 lei    

Consilier: spor de condiții vătămătoare 1.350 lei; salariul lunar –  11.500 lei  

Șofer: spor de condiții vătămătoare  650 lei, salariul lunar – 6.000 lei.

JURNALIST.RO a mai scris despre sporurile nesimțite din instituțiile publice. Între acestea amintim, sporurile salariale din Prefecturi, pentru ‘lupta cu pandemia’, sporurile cerute de profesori pentru stau în fața calculatorului sau sporurile din Primăria Capitalei.

Menționăm totodată că Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situația sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, luna aceasta premierul Florin Cîțu.

 

Comentează pe FACEBOOK