duminică 14 iulie 2024

Statul mafiot: “Dacă nu faci pact cu infractorii, ești linșat”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Confesiunea unui român întors recent în țară pentru a dezvolta o afacere la noi a devenit virală pe internet! Daniel Bodnar este un bucovinean întors acasă după 10 ani de stat în Londra. A găsit un județ (Suceava) devastat de mafia tăietorilor de lemn și pe lângă mica sa afacere locală s-a transformat și în activist civic. Este unul dintre oamenii care a tot trimis imagini și filmări cu hoții de lemn din Bucovina, contribuind la prinderea în flagrant a tăietorilor. Câteva luni a sperat că are o șansă să schimbe lucrurile în zonă. Ba chiar a început să facă drumuri la București, în audiență la ministrul Mediului și la mai marii din minister. Ceea ce a trăit zilele trecute l-a făcut să realizeze o filmare ce a ajuns virală în mediul on-line. Omul povestește că șansele unui om cinstit în România sunt Zero și anunță că va vinde tot și se va reîntoarce printre străini. La fel îi îndeamnă pe toți cei care se încăpățânează să se întoarcă în țara natală.

Partea cea mai revoltătoare din povestirea sa se referă la complicitatea autorităților statului cu mafia lemnului. Omul s-a trezit cu un control mixt, al tuturor organelor de control din zonă, exact în ziua în care se afla la București să reclame furturile din păduri ministrului Mediului. Descinderea de la făbricuța lui încă neinaugurată a fost una incredibilă. Au venit simultan cei de la Poliție, de la Inspectoratul de muncă și de la Garda de Mediu! Omul prezintă imagini halucinante, surprinse pe camerele sale de supraveghere, cu acest cartel venit să îl pună la pământ. Totul s-a petrecut în această stare de alertă, într-o perioadă în care în respectivele instituții nu găsești aproape pe nimeni. Pentru acest activist de mediu, oamenii însă au reușit să se mobilizeze…

Mesajul său către Diasporă a fost extrem de simplu și de dur: “Vă rog, nu vă întoarceți în țară, pentru că aceasta nu este pregătită să vă primească! Presiuni, șpagă, orice ușă se deschide doar cu plicul…cred că nu este cazul să vă irosiți resursele acumulate cu greu, pentru a veni aici! Birocrația și corupția vă vor ucide visele!”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro