joi 22 februarie 2024

Streinu Cercel, monumentul de ipocrizie de pe Covid19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Profesorul minune Adrian Streinu Cercel de la institutul Matei Balș este prezentat în fiecare zi drept eminența care ar trebui să ne scape de virusul ucigaș. Opiniile și sfaturile sale sunt preluate instantaneu de toate televiziunile și trimise în casele românilor drept verdicte, nedemonstrabile. În spatele acestui produs de marketing numit Streinu Cercel se ascund însă interese, manipulări și chiar prostie. Despre aceste lucruri nu se vorbește mai deloc. Până să ajungem la partea de business, haideți să vedem minciunile publice ale domnului Cercel dezvaluite pe jurnalist.ro

Minciunile publice ale domnului Cercel

– Pe 23 februarie, când Italia devenise oficial zonă roșie de coronavirus, autoritățile din țară vorbeau de măsurile stricte ce sunt luate pe aeroportul Otopeni. Carantina acolo se regăsea doar în declarațiile oficialilor. La fața locului nu era nimic, iar cei veniți cu primele avioane din Lombardia și Veneto au fost ținuți precum vitele, unii peste alții și puși doar să completeze o declarație. La fața locului nu era picior de medic, asistent sau angajat al Direcției de Sânâtate Publică(D.S.P.). Să spunem că de acest lucru nu este vinovat Cercel. Însă în zilele următoare, după ce scandalul pe această temă escaladase,medicul Streinu Cercel explica la televizor cum sunt cei veniți în acele zile carantinați acasă (încă nu se inventase termenul de izolare la domiciliu). O minciună ordinară! Imaginile în exclusivitate, precum și informațiile prezentate de jurnalist.ro la vremea respectivă au arătat ipocrizia absolută a lui Cercel.

Alcoolul sanitar nu este bun, oare?

– La începutul lunii martie, într-o ieșire televizată, Streinu Cercel făcea următoarea declarație: “Alcoolul sanitar nu este bun! Nu folosește la nimic. Spirtul medicinal nu e bun! Spirtul nu este biocid”. Declarația sa i-a făcut pe mulți români, aflați în căutare disperată a acelui produs absent total de pe piață, să renunțe la demersuri. Două zile mai târziu, profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, aproape că i-a desființat declarația lui Cercel. “Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem spune că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectant”, susținea Rafila. În plus, chiar și în manualele despre coronavirusuri putem citi că dezinfectarea se face cu aldehidă formică sau cu alcool concentrat. În viziunea lui Streinu Cercel spirtul nu ar fi alcool. Asta, dacă nu a urmărit altceva cu acea ieșire.

– O altă declarație controversată a fost cea referitoare la testări. Iată ce spunea în februarie “specialistul” de la Balș: “Trebuie să terminăm cu această trăsnaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test”! La doar câteva zile dup-aia, Organizația Mondială a Sănătății venea cu deja celebrul slogan: Testați! Testați! Testați! De la acel moment, discursul profesorului Cercel s-a schimbat radical. Astăzi crede că i-am uitat perorațiile?! Brusc a trecut de partea cealaltă a baricadei

 

Pe parte economică stă la fel de “bine”

 

Rise Project a publicat în urmă cu ceva timp o anchetă devastatoare legată de numele medicului Streinu Cercel. Textul integral îl găsiți aici: https://www.riseproject.ro/articol/institutul-de-boli-inventate/

Tandemul Firea – Cercel ar putea câștiga mult din Covid19

Fundația personală a lui Streinu Cercel

În linii mari, vorbim despre fundația personală a lui Streinu Cercel, în care primii 7 mari producători de medicamente din lume au pompat peste 1 milion de dolari, în doar un an. Iar jumătate din acei bani au fost retrași cash! Tot în același articol găsim corespondența secretă a celor de la Hoffmann-La Roche, al doilea jucător din lume pe piața farmaceutică. Acolo apar discuții certe despre interesele și fluxurile financiare în care este prins actualul luptător cu coronavirusul. Dincolo de banii pompați în fundație, Streinu Cercel a primit zeci de excursii și plimbări prin lumea largă, suportate financiar de firmele de medicamente. Este o altă metodă prin care ei ascund mita față de medici. Din acest motiv, fiecare cuvânt, fiecare ieșire a unui ilustru profesor dintr-o zonă medicală este aur curat pentru magnații medicametelor. Așa cum poate fi și o declarație legată de spirt, de un anumit test rapid sau de o anumită boală.

Legatura dintre Adrian Streinu Cercel și primarul Gabriela Firea

Dragostea subită din ultimele zile, dintre profesorul Adrian Streinu Cercel și primarul Gabriela Firea este și ea dubioasă. După ce a înfierat testarea, Cercel s-a asociat cu PMB și începe de mâine marea testare a bucureștenilor. Cum?! Cu celebrele și controversatele teste rapide, printre altele! Paradoxal, în această săptămână procurorii au tot confiscat teste rapide de la privați, existând suspiciuni că nu ar fi bune. Culmea, pentru toate confiscătile există hărtii de proveniență și de atestare a calității. Vorbim de clinici care nu s-ar fi jucat cu imaginea lor. Au luat exact ce a acreditat statul român. Dar brusc, acele produse nu mai sunt bune.

Întrebarea directă, adresată primarului Gabriela Firea într-o emisiune TV, legată de marca și producătorul testelor ce vor fi folosite de mâine, nu și-a găsit răspuns. “Domnul Streinu Cercel, un specialist de necontestat, poate să vă răspundă”, a fost reacția primarului. E cam prima dată când Firea cumpără ceva, dar chipurile nu are habar ce este. Până acum explica tehnic despre autobuze, boxe, tramvaie și orice altceva….

One Health si parteneriatul cu Adrian Streinu-Cercel

O sursă din zona medicală îmi spune despre un mare program european, numit One Health, în care și medicul Streinu Cercel este partener. De aici și interesul acestuia pentru testarea serologică. Este în interesul domniei sale să facă acest studiu de seroprevalență, extrem de necesar pentru UE, pentru care este și plătit. Marea parte a produselor de testare au venit până acum din China. Dincolo de interesul să-I spunem profesional al lui Cercel, măcar să fie și ceva util din testarea bucureștenilor. Însă secretomania legată de produse și de furnizorii lor este evident suspectă. În paralel cu partea tehnică din bucătăria lui Cercel, câștigul electoral al primarului general este evident. Probabil de aici și reacția vehementă, dar oarecum întârziată a actualului Premier, Ludovic Orban, care a înceut să se îndoiască de bunele intenții ale expertului Streinu cercel.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro