Tupeu de primar: titluri executorii trimise oamenilor

Tupeu de primar: titluri executorii trimise oamenilor

Primarul comunei Dăneasa, județul Olt vrea să intre în cartea recordurilor coronavirusului. În vreme ce ministerul Finanțelor dă ordonanțe de relaxare fiscală și ajutoare financiare populației, edilul Nicolae Soare trimite titluri executorii. În atașament aveți unul dintre aceste documente, emis pe 23 martie și trimis zilele trecute celui vizat.

Primarul vrea acum banii pe o amendă veche de 4 ani

Concret, titlul executoriu este ultimul pas înainte de blocarea conturilor contribuabilului. Primarul din Dăneasa le va închide practic localnicilor conturile în zilele următoare, într-o perioadă în care se presupune că aceia ar trebui să stea în casă! Chiar și achitând diferitele dări, procedurile de deblocare bancară vor fi teribile..
În exemplul de mai jos vedeți situația unui contribuabil ce va fi executat pentru o amendă de circulație din 2016. Care e graba astăzi, după ce aproape 4 ani nu a recuperat debitul, doar primarul PSD Nicolae Soare poate ști.

Autoritățile fiscale de la București au luat alte decizii

În contrast cu măsurile acestuia, autoritățile fiscale de la București caută să ia presiunea fiscală de pe oameni în această perioadă. Dincolo de amânarea până la 9 luni a plății ratelor la bănci sau acordarea de credite cu dobânda zero pentru societăți, ordonanța de urgență pe zona fiscală are un paragraf care spune: „Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin proprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală”. Se pare că alesul local cu pricina nu a reușit să citească OUG nr.29/2020 sau are nevoie disperată de bani la buget…

Comentează pe FACEBOOK