joi 16 ianuarie 2025

Tupeu de procuror DNA: vor bani pe nemuncă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

O acțiune fără precedent a celor de la DNA Iași sfidează orice regulă de bun simț. Șase din cei 7 procurori ai secției județene anti-corupție au dat statul în judecată anul trecut, pentru că nu le-au fost mărite salariile. Magistrații nemulțumiți aveau salarii de “doar” 15.000-16.000 de lei lunar! După o corespondență vehementă cu șefii lor de la București, procurorii au trecut la fapte și au intentat proces. Din fericire, procesul acestora a fost câștigat de angajator, deci adio măriri.

Abia acum vine însă bomba! Haideți să vedem care a fost activitatea DNA Iași în perioada în care domnii procurori cereau măriri. În tot anul 2019, procurorii cu pricina au întocmit doar 6 rechizitorii!! Adică sub unul de căciulă (acolo sunt 7 procurori). Perla celor 6 dosare a reprezentat-o cazul unui polițist acuzat de luare de mită, acesta fiind achitat pe motiv că fapta nu există. Într-un alt dosar din cele 6, judecătorul a depistat mai multe neconcordanțe în argumentația procurorului.

Tupeul acelor procurori care cereau bani în plus pentru a nu face aproape nimic a șocat pe toată lumea. Presa locală a publicat numele celor 6 contestatari și salariile acestora, conform declarațiilor de avere ale lor. Judecați singuri cam ce sume se dau în breasla magistraților, pentru statul degeaba:

Florin Bogdan Munteanu – 16.500 lei

Daniel Alin Coca – 14.750 lei

Andreea Nica – 16.100 lei

Diana Mihaela Diaconu – 15.700 lei

Gabriela Chiriac 15.700 lei

Cristina Chiriac 14.500 lei

 

Pe lângă banii luați aproape degeaba, o parte dintre acești “specialiști” au fost implicați și în scandaluri profesionale. Cristina Chiriac a fost personaj central într-o anchetă a G4 Media, care spunea despre ea că ar fi ținut la sertar probe vitale în acuzarea fostului episcop de Huși pentru agresiune sexuală.

O altă ciudățenie se referă la calificativele date de șefii de la București pentru această secție. În bilanțul DNA , activitatea de la Iași apare ca fiind “una bună, marcată de administrarea cu celeritate a actelor de urmărire penală și soluționarea cauzelor”. Cu așa caracterizare, apare oarecum explicabilă nevoia celor de la Iași de măriri salariale…

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro