Un nou scandal cu un medic fals în România

Un nou scandal cu un medic fals în România

Cu psiholoaga la audieri. O femeie din Târgovişte a profesat la un spital, vreme de 20 de ani, în baza unor diplome false. 

Poliţiştii efectuează, miercuri, două percheziţii în Târgovişte, la o persoană angajată ca psiholog la spital pe baza unei diplome false.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează două percheziţii domiciliare în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, la o persoană bănuită de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Aceasta este bănuită de inducerea şi menţinerea în eroare a unităţii spitaliceşti, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă falsificate. Ea a profesat astfel în perioada 1999 – 2019.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

Astfel, „aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.”

Prejudiciul adus instituției angajatoare este de 367.990 de lei.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

Comentează pe FACEBOOK