duminică 21 aprilie 2024

Cherecheș, primarul fugar, dă în judecată România la CEDO

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, extrădat din Germania pentru a executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a dat statul în judecată la CEDO.

 

Cherecheș dă statul în judecată la CEDO. Cerințele fostului primar

 

Cherecheș a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil, a declarat avocatuyl acestuia, potrivit Hotnews.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a declarat avocatul fostului primar din Baia Mare.

Marți dimineață, Cătălin Cherecheș, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a dat o declarație prin videoconferință în fața magistraților instanței supreme.

 

Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare, adus în România

 

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat  că fostul primar din Baia Mare Cătătlin Cherecheș este încarcerat la Penitenciarul Rahova, pentru 21 de zile, în carantină. Ea a spus că acesta stă cu alte două persoane, într-o cameră de aproximativ 19 mp, va beneficia de alimentaţie diversificată şi la un punct comercial din incinta unităţii.

Penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa de 5 ani nu este o informaţie publică la acest moment, a mai spus ministrul.

În 13 martie, Parchetul General din Munchen a decis extrădarea lui Cătălin Cherecheș, la solicitarea autorităților din România. Cătălin Cherecheş a fost adus în România în 19 martie, iar din 20 martie este încercerat la Penitenciarul Rahova, unde stă în perioada de 21 de zile de carantină.

În noiembrie anul trecut, fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, prin Vama Petea, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, el folosind cartea de identitate a unui verișor.

Astfel, Cătălin Cherecheș a îngroșat o vreme rândul fugarilor celebri din Italia. Tot în peninsulă se află Mario Iorgulescu, Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, omul de afaceri Dragoș Săvulescu sau fostul baron PSD de Neamț, Ionel Arsene.

 

CITITI SI: Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare, adus în România

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro