duminică 14 iulie 2024

Conturile Primăriei Capitalei, blocate în totalitate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Capitalei este executată silit pentru 115 milioane de euro, de Costică Constanda în urma deciziei definitive a Instanței Supreme din iunie anul trecut. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că instituția a fost notificată că va avea conturile „blocate în totalitate” din 3 august.

“ Practic, suntem notificați că pe data 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate. Nu vom mai pute face plăți nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenții la transportul public, la termoficare și nici în celelalte domenii de activitate. Sunt procese care durează de 16 ani de zile, deci nu este vina mea sau a dumneavoastră. Trebuie să plătim115 milioane de euro avocaților, reprezentanților familiei Constanda. Repet, este o problemă de 16 ani nerezolvată, care a picat acum pe noi spre rezolvare, în plină pandemie.”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei trebuia să-i plătească omului de afaceri peste 69 de milioane de euro, plus penalități, drept despăgubiri, iar Constanda trebuia să dea înapoi primăriei terenul din Satul Francez.

Omul de afaceri, prin executorul judecătoresc, i-a oferit Primăriei Capitalei varianta de a renunța la o bucată de aproximativ 15.000 de metri pătrați din Satul Francez și astfel, de a nu mai plăti în bani cel puțin o parte din datorie.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro