Klaus Iohannis: Situația este extrem de gravă

Klaus Iohannis: Situația este extrem de gravă

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că suntem într-o situație „extrem  de gravă” cu privire la Covid-19. Totodată, șeful statului a declarat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu Raed Arafat, pentru o analiză la zi a situaţiei generate de noul coronavirus, punctând că situaţia este extrem de gravă.

„Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne şi şeful DSU pentru o analiză la zi a situaţiei. Este un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri de infectare, sunt extrem de importante. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă de a ţine sub control epidemia”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.182 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 48.235 de persoane infectate. De asemenea, 30 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.269. Un număr de 22.049 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

Comentează pe FACEBOOK