Tot mai puţini profesori dau meditații în particular

Examenele se apropie, iar profesorii care dau meditaţii sunt la mare căutare zilele acestea. Lecţiiile se fac online, iar costul unei şedinte a ajuns la 100 de lei sau chiar mai mult, dacă se mai găseşte un dascăl disponibil. Mulţi elevi au meditaţii aproape zilnic.

Cristian, profesor de matematică este de părere că cererea pentru lecţii particulare este de trei ori mai mare faţă de anii trecuţi.

Cristian Demian – Profesor matematică: „În ultima perioadă, numărul solicitărilor a crescut foarte tare, motivul principal fiind apropierea acestor examene naţionale. Gândiţi-vă că cei care sunt acum şi clasa a 8-a şi a 12-a au avut de suferit începând cu tot anul şcolar, cu tot ce a însemnat școala online.”

Deac Zoltan – Administrator centru de meditaţii Cluj
Cele mai solicitate sunt matematica, geografia, istoria, limba română. Din păcate, copiii nu au evoluat foarte mult pe structura online pusă la dispoziţie de stat, nu reuşesc, din păcate să rezolve ecuaţii cât mai simple”.

Avem aceeaşi situaţie şi la limba română.

Mariana Niculae – Profesor de limba romană:
„Înainte de pandemie, înainte de perioada online, aveam o dată pe săptămână, o dată la două săptămâni, şedinţe de meditaţii, acum avem şi două, trei şedinţe pe săptămână cu un singur elev.”

Studenţii simpatici şi bine pregătiţi au profitat de ocazia de a câştiga nişte bani, având în vedere că profesorii cu experienţă sunt foarte ocupaţi.

Mara – Studentă: „Pot să întrebe cu mai mare lejeritate un student, un tânăr, orice întrebare ar avea, fără să mai aibă frica de a fi judecați.”

În oraşele mici, preţul meditaţiilor este cuprins între 25 şi 75 de lei o şedinţă, iar acest lucru se stabileşte în funcţie de vârsta elevilor, materia de studiu, durata lecţiei şi numărul de cursanţi.

Meditaţiile online sunt mai ieftine decât cele faţă în faţă.

Comentează pe FACEBOOK