vineri 14 iunie 2024

Gorghiu, despre declarațiile Părintelui Tănase: Șocant! O invitație la viol

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că declaraţiile preotului de la Valea Plopului sunt „de Ev Mediu” şi „o invitaţie la viol”. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, spune liderul PNL.

 

Girghiu: Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! 

 

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi ‘fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase’, nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – ‘tăcerea’ – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la ‘bărbat’”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că o astfel de declaraţie „subminează” sistemul de justiţie.

„Un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi o astfel de afirmaţie este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că ‘eşti prea frumoasă’ şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a subliniat Alina Gorghiu.

 

Declarații controversate ale Părintelui Tănase de la Valea Plopului

 

Preotul Nicolae Tănase a susţinut, la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”. În discursul său, preotul de la Valea Plopului s-a referit la fetele care sunt agresate sexual, potrivit Agerpres.

“Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei, patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire”, a afirmat preotul Nicolae Tănase.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro