vineri 14 iunie 2024

În cine au românii încredere: Geoană, Ponta și Boc, primii în top

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Românii au încredere în secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în primarul Clujului, Emil Boc și în Victor Ponta, conform unui sondaj realizat de INSCOP. Fostul premier conduce și clasamentul notorietăţii, urmat de senatoarea SOS România, Diana Şoşoacă și pe locul trei de premierul Marcel Ciolacu.

 

Geoană conduce în clasamentul încrederii

 

Secretarul general adjunct al NATO conduce în clasamentul încrederii, 37% dintre participanții la sondaj declarând că au „încredere destul de multă și foarte multă”, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda Agenţiei de presă News.ro.

În clasament urmează Emil Boc cu 36.3% încredere destul de multă şi foarte multă, respectiv Victor Ponta cu 24.9% încredere destul de multă şi foarte multă.

Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 24%, Nicolae Ciucă cu 20%, George Simion cu 19.8%  şi Diana Şoşoacă cu 18.5%. 

 

Clasamentul notorietății, condus de Victor Ponta

 

Topul notorietăţii este condus de Victor Ponta – 96,4%, urmat de Diana Şoşoacă – 95%, Marcel Ciolacu – 94,2%, Emil Boc – 90,9%, Mircea Geoană – 89,1%.

Pe următoarele locuri sunt: Dacian Cioloş – 84,5%, George Simion – 82,8%, Nicolae Ciucă – 82,6%, Mihai Tudose – 54,8% şi Cătălin Drulă – 46,7%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro