vineri 14 iunie 2024

Nicușor Dan se împrumută de la bancă pentru a finanța campania

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicușor Dan a declarat, luni, că a făcut credit la bancă pentru a-și finanța campania electorală. „Pentru moment am împrumutat de la banca la care am cont o parte din banii pentru campania electorală”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El afirmă că a cheltuit în precampanie aproximativ 2,1 milioane de lei, de la USR și din donații ale cetățenilor.

 

Nicușor Dan are rată la bancă pentru a-și finanța campania

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că în precampania electrorală pentru câștigarea celui de al doilea mandat a primit din donații aproximativ 400.000 de euro.  Pentru campania electorală, Nicușor Dan spune că statul decontează pentru fiecare candidat cheltuieli de 660.000 lei la final, iar pentru o parte din această sumă a făcut credit la banca unde are cont.

„În precampanie am primit aproximativ 400.000 de euro, 100.000 de euro de la USR și aproximativ 310.000 de euro din donații, de la circa 3.000 de oameni. Cheltuielile au fost de ordinul a 180.000 pe panotajul stradal, între 150-180.000 euro publicitate online – postări pe FB și Google sponsorizate – pe sondaje – 30.000 euro, în rest filmări și diverse servicii”, a explicat Nicușor Dan, luni, în conferința de presă în care și-a prezentat bilanțul la 3 ani și jumătate de mandat, scrie Hotnews.

Cheltuielile sale din precampania electorală au fost, potrivit acestuia, au fost de ordinul a 180.000 de euro pe panotaj stradal, între 150.000 și 180.000 de euro pebntru publicitate online, respectiv postări pe Facebook sponsorizate Google, iar sondaje și cercetări focus-grupuri 30.000 de euro.

„Pentru campanie lucrurile sunt reglementate. Fiecare candidat are voie să folosească pentru poziția de primar al municipiului 660.000 de lei, pe care intenționez să îi împrumut. Statul dă această sumă înapoi tuturor candidaților care fac 3%. Pentru moment am împrumutat de la banca la care am cont o parte (din bani-n.r.)”, încheie Dan.

 

Nicușor Dan, bilanț înainte de alegerile locale

 

„În opinia mea, am răspuns la câteva preocupări importante ale bucureștenilor, în mod evident avem o îmbunătățire pe termoficare, pe transportul public, avem o stagnare pe trafic, dar e un lucru bun că nu am regresat și erau toate perspectivele să o facem, fiindcă aveam PUZ-urile de Sector care densificau orașul. Avem deschise acele mari proiecte care să rezolve din problema traficului, cum este proiectul pentru modernizarea celor 50 de km linie de tramvai, semaforizarea inteligentă, am deblocat PUG-ul, o să avem prima variantă în această vară”, a declarat Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă susținute luni.

La realizări, primarul a mai enumerat oprirea haosului urbanistic și redresarea financiară a Primăriei Capitalei.

„Avem în mod evident o îmbunătățire pe termoficare și transportul public”,a mai spus Nicușor Dan.

CITITI SI – A început urmărirea penală împotriva lui Nicușor Dan

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro